Valgusõhtu Rakvere linna algkoolis

, lasteaiaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusõhtu Rakvere linna algkoolis.
Valgusõhtu Rakvere linna algkoolis. Foto: Anette Kalamees

Novembrikuu kümnenda päeva õhtupimeduses toimus Rakvere linna algkooli õuel juba kolmandat korda perepidu-valgusõhtu. Pidu oli selle maja kõige väiksematele ja nende vanematele.


Pimeduse saabudes täitus lasteaia õu suure hulga isevalmistatud laternatega, mille seest kumas kaunis ning südantsoojendav valgus.

Alustuseks lasid kõik lasteaiapõnnid kõlada vahvatel lauludel. Seejärel sai nautida müstikat ja maagiat tulvil varjuteatri etendust, mille kandsid ette lasteaiaõpetajad.

Etendus jutustas väikesest tüdrukust ja draakonist. Taas mänglesid eesriide taga põnevad ja kaasahaaravad figuurid, mille taustaks kõlamas pisut õudu tekitavad helid.

Nii väikeste kui suurte silmapaarid jälgisid näitemängu hiirvaikselt peategelasele kaasa elades.

Etendusest jäi kõlama mõte, et elus on ikka teid, mis viivad mööda mõnest suurest draakonist, tihtipeale on need just kõige otsemad teed koju.

Kui aga kohtate draakonit, tuleb mõelda oma kaitseingli peale ja mitte kartma lüüa. Siis muutub draakon pisikeseks ...

Etenduse järel sammuti ühtse rongkäiguna laternate valguskumas ümber lasteaia. Lõpetuseks ootas kõiki mõnus tee- ja küpsiselaud.

Taas oli üks pime ja sünge sügisõhtu muudetud üheskoos valgemaks ja helgemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles